Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Top 5 zomerse etherische oliën

May 15, 2022
Top 5 Zomerse etherische oliën

De zomer is een perfecte tijd om aan de slag te gaan met je etherische oliën. Je gebruikt ze ter verzorging van je huid na het zonnen, het verzorgen van de punten van je haar, je voeten, om af te koelen of om heerlijke verkoelende gerechten en drankjes te maken.

Top 5 Zomerse etherische oliën 

De top 5 etherische oliën voor de zomermaanden zijn lavendel, pepermunt, teatree, on guard en groene mandarijn. Deze oliën ondersteunen je bij zon, zorgen voor verkoeling en ondersteunen je immuunsysteem. 

Ik deel graag een aantal van mijn favoriete recepten én mijn top zomertips met je. Deze tips gebruik ik zelf regelmatig en het is een leuke inspiratie om te genieten van het heerlijke zomerse weer én van je etherische oliën. In de video onderaan krijg je nog veel meer tips en recepten om direct zelf aan de slag te gaan. 

1. Lavendel

Neem de lavendelolie mee waar je ook naar toe gaat. Het is handig om ook een leeg glazen 30ml sprayflesje mee te nemen. Dit is handig als er veel muggen zijn, je te veel zon op je huid hebt gehad, je kamer stinkt of als je onverwacht wakker ligt. 

  • Roller recept: voeg 9 druppels lavendel toe aan een 5ml roller met gefractioneerde kokosolie.
  • Er zijn ook kant en klare rollers die je direct op de huid kunt gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

2. Pepermunt

Pepermunt is een fijne afkoelende olie voor een heerlijke verkoelende spray. Ook is het fijn om er een verkoelende limonade mee te maken (mits het merk dat je gebruik geschikt is voor inname) of om een druppel in je aftersun te gebruiken.

  • Verkoelende spray: Vul een 30 ml spray flacon met water en voeg 9 druppels pepermunt toe.
  • Afterbite: maak een 5ml roller met 3 druppels lavendel, 3 druppels teatree en 3 druppels peppermint en voeg gefractioneerde kokosolie toe.
  • Roller recept voor een zwaar hoofd: als onverwacht je hoofd onprettig voelt, maak dan een 5ml roller met 4 druppels pepermunt en vul aan met verdunde kokosolie. Rol met de roller op je slapen, in je nek en op je voorhoofd. 

Deze haarspray flacons van 300ml zijn ook perfect voor een verkoelende mist. Doe je etherische olie erin en plaats ze in de koelkast en neem mee onderweg.

3. Teatree

Melaleuca is ook wel bekend als teatree olie. Het is een superhandige olie om altijd bij je te hebben. In geval van rode of kriebelende huid. 

Het handigste is een 5ml roller in iedere tas. Maak dan een 5ml roller met 9 druppels melaleuca en vul aan met verdunde kokosolie.
Gebruik deze roller als je ergens tegen aan stoot of als je je zelf per ongeluk open haalt. Ideaal ook bij kinderen die regelmatig vallen of zicht stoten. Rol even met deze olie erop.
Als je ineens een puistje hebt ... deze olie zuivert en maakt schoon.
En het is ook een superolie om te voegen aan je gezichtsreinigingscrème. 

4. On Guard

On Guard is de beschermende mix en ruikt heerlijk naar sinaasappel, kaneel en kruidnagel. Van deze olie kun je een handige spray maken door 10 druppels in een glazen 30ml flesje met water te doen. Super voor je in tas als je even niet je handen kunt wassen. Spray na gebruik van geld, na handen schudden of in andere situaties waar je wel een extra beetje bescherming van je immuunsysteem kunt gebruiken. 
Het is ook een handige spray voor kleine stinkende ruimtes zoals de WC.

5. Green manderin

Groene mandarijn is een heerlijk alternatief voor citroen. Helaas is citroen fotosensitief. Smeer je citroen op je huid en ga je in de zon zitten dan heb je kans op verkleuring van de huid en zelfs roodheid en verbranding. Mijn tip voor de zomer is daarom groene mandarijn. Hiermee heb je dat probleem niet. Het is een fantastische olie om in je dagcrème te gebruiken vanwege de reinigende werking. Maar je kunt deze olie ook goed toevoegen aan een verkoelende spray 

Te veel gedronken? Een kater? Doe een paar druppels in een glas water.

 

 

Handige artikelen voor op reis

Handige artikelen om altijd mee te nemen op reis, of het nu in Nederland is of daarbuiten, zijn:

Reisverpakkingen

Bij een startset krijg je een eigen doterra account en dan shop je alle extra's direct online met 25% korting of bekijk de info in mijn 

After sun spray met etherische olie

Het is heerlijk om een aftersun spray te maken met pepermunt en lavendel. Wat heb je nodig:

  • 30 ml sprayfles
  • 2 druppels pepermunt
  • 8 druppels lavendel 

Doe eerst de etherische olie in het flesje en vul daarna aan met water. Even schudden voor gebruik. 

Lekker om na het zonnen te sprayen om je huid te verzorgen en om af te koelen. De lavendel heeft een verzorgende werking en de pepermunt een verkoelende werking.  

 

IJsblokjes

Het is heerlijk om ijsblokjes in de vriezer klaar te hebben liggen op warme dagen. Maar nog leuker als ze er kleurig uitzien én lekker smaken. Dit is mijn truc. Neem een ijsblokjesvorm en doe in ieder vakje een bosbes of een blaadje munt. Vervolgens doe je in een glas een paar druppels etherische olie en roer je dit goed door. Je kunt ook een glazen fles met dop gebruiken zodat je kunt schudden. Daarna vul je de ijsblokjesvorm en vries je ze in. Dit ziet er fantastisch uit in een glas of in een karaf! En het smaakt ook nog eens fantastisch.

 Bekijk de zomerse tips

Gerelateerde vragen

Wat kun je gebruiken bij pollen: Lavendel is een van de natuurlijke middelen die kan ondersteunen als er stuifmeel in de lucht is. Je kunt deze etherische olie gebruiken in je diffuser, in een inhaler, direct op de huid of in een roller. Lees de recepten.

Met welke oliën mag je niet in de zon zitten? Ga je met een citrusolie op je huid in de zon zitten dan kun je chemische verbrandingsverschijnselen krijgen. Lees welke oliën je moet vermijden.

Welke oliën weren muggen af? Essentiële oliën zijn het natuurlijke afweer systeem van planten tegen ongedierte, schimmels en insecten. Lees hoe je ze kunt gebruiken als natuurlijke afweer tegen (on)gedierte. Lees hier welke oliën insecten afstoten

  

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799