Wat is Pink Pepper

Aug 11, 2019

De roze peperkorrel lijkt misschien wel heel erg op de zwarte peper qua uiterlijk, maar schijn bedriegt! De “Schinus Molle” (latijnse naam voor Pink Pepper boom)  is eerder verwant aan cashews.

Roze peper korrels groeien aan bomen, o.a. in Kenia. Dit zijn volwassen bomen die geplant zijn om schaduw te geven langs wegen en in tuinen. Deze groenblijvende bomen kunnen wel 15 meter hoog worden en de “bessen” groeien in grote trossen van wel honderden bessen.

De bessen worden met de hand geplukt en moeten op dezelfde dag worden gedestilleerd om de olie die erin zit te conserveren. Het plukken gebeurt als de bessen verkleuren van groen naar roze. De vrouwen klimmen in de bomen en schudden de bessen eruit. Op de grond worden ze dan verzameld. Een arbeidsintensieve klus dus!

dōTERRA oogst Pink Pepper niet alleen in Kenia maar ook in Peru. De “chemische samenstelling” is uniek en verschillend. Door het mengen van beiden ontstaat een olie met een nog grotere therapeutische werking.

Lees ook de andere twee blogs:

- Het verhaal - Pink Pepper

- Waar gebruik je Pink Pepper voor

 

*lees de dislaimerHelio is geen arts en niet gemachtigd om diagnoses te doen, ziekten vast te stellen of claims te doen ter genezing van ziektes. De producten en adviezen zijn geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Indien de Klant aan een ziekte of verwonding lijdt, dient deze een gekwalificeerde arts te raadplegen. 

Blog op basis van/ deels vertaald van onderstaande bronnen :

Close

50% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.