Fairtrade essentiële oliën uit Kenia

Fairtrade essentiële oliën uit Kenia

Begin november heb ik met Tanja Daniels een Cō-Impact Sourcing reis naar Kenia gemaakt. Daar bezochten we twee distilleerderijen, hebben met de boeren op hun velden gewerkt en bezochten een school. Deze school wordt door de dōTERRA Healing Hands Foundation ondersteund. Er zijn o.a. klaslokalen gebouwd, een bibliotheek en toiletten.

Kijk hier een korte video met indrukken:

Of kijk hier de online video met al onze ervaringen: 

Deze reis was super indrukwekkend vooral door de ontmoetingen met de mensen.  We hebben ze in ons hart gesloten en hen beloofd hun oliën te promoten! De oliën die in  Kenia worden verbouwd zijn onder andere

💧Melaleuca (teatree)

Bevordert reiniging en zuiverheid  Deze olie houdt emotionele vampiers op een afstand – ken je grenzen en geef ze aan! 

 • Staat bekend om zijn reinigende en verjongende werking op de huid
 • Bevordert een gezonde immuunfunctie bij intern gebruik *
 • Beschermt, bij intern gebruik, tegen milieu- en seizoensbedreigingen *


💧Geranium, 

 • Bevordert een heldere, gezonde huid
 • Weert insecten af
 • Geeft het haar een levendige, gezonde gloed
 • Leuk feitje… de geranium olie van dōTERRA is eetbaar!!! ik gebruik het in mijn happy cake recept. Een druppels is genoeg voor een heerlijke smaak

💧Pink Pepper


💧Cypres.

Cypres essentiële olie wordt uit de takken van de grote, blijvend groene boom gewonnen en heeft een frisse, schone geur die energie geeft en verfrist. Cypres wordt regelmatig gebruikt in spa’s en door massagetherapeuten.

 • Bevordert vitaliteit en energie
 • Helpt het uiterlijk van een vette huid te verbeteren 
 • Breng voorafgaand aan een lange wandeling aan op de voeten en benen voor een energiegevende boost.
 • Voeg één of twee druppels toe aan toner om een vettige huid te verbeteren.

Hoe help je indirect

Je kunt de kleinschalige boeren indirect steunen door het kopen van deze olien. Ze krijgen een eerlijke prijs betaald voor hun producten. Wil je meer daarover weten lees ook gerust mijn andere blogs

Healing Hands- Scolarship

Een onderdeel van de trip was het bezoek aan de regionale school. We hebben daar o.a. een hek gebouwd en boeken gedoneerd. In het verleden zijn toiletten en klaslokalen gebouwd en gesponsord door de Healing Hands Foundation. .

Voor ons is het heel normaal dat we naar de middelbare school gaan maar  hier in Kenia is dat niet mogelijk. Er is geen vervoer, geen wegen etc. Je moet dus naar een boarding school buiten de regio. En daar is geen geld voor. Best balen als je wel kunt en wilt leren! .

12 leerlingen krijgen nu de kans om naar de middelbare school te gaan. Opleiding verandert de toekomst mogelijkheden van deze kinderen, hun familie en de hele omgeving.

Ga naar https://doterrahealinghands.org/donate/scholars-program om deze kinderen te sponsoren en ze een kans te geven op educatie en een goede toekomst! Je komt uit op de website van Healing Hands ,de goeden doelen organisatie van doterra. 

Geurende groet
Léanne

Bogo Inspiratie Gids Oktober' 20

Volop tips over het gebruik van essentiële olie. 43 pagina's.

€5,95

Ontdek het geheim van essentiële olie

Fijn voor je lijf, je humeur en je emoties. Het beste uit de natuur in een een flesje. Download de gratis inspiratiegids >>>