Hete Hitte Hints

Jun 27, 2019

Een aantal goede tips voor warm weer …

      Spray jezelf koel

Maak een sprayflacon met water en voeg hier een druppel pepermunt olie aan toe. Schud en spray. Werkt super om extra af te koelen op een hete zomerdag. Vooral als je de flacon eerst even in de koelkast zet. Voeg aan het eind van de dag een paar druppels Lavendel toe. Fijn als je toch net even te lang in de zon hebt gezeten.

 .     Ijsthee

Maak een grote kan met ijsthee. Dus een kan thee die je in de ijskast zet! Voeg er een heerlijke citrusolie aan toe voor extra smaak of maak thee met 1/8 druppel pepermunt olie (1/8 druppel kun je krijgen door je olie in een 1ml flesje te doen).

 .    IJskoffie

Zet ’s avond een kan koffie, laat afkoelen en zet die in de koelkast voor de volgende dag. Zorg voor een voorraad ijsklontjes. Een tandenstoker in de kaneel of Cassia olie dopen, dan door je kop koffie roeren geeft een extra smaaksensatie (of 1/8 druppel in de kan). Je kunt natuurlijk zelf ook een suikerstroop maken met kaneel, sinaasappel of cardamom olie.

      Smoothie ijsjes

Maak heerlijke ijsjes met yoghurt, gemalen chiazaad, bosbessen en aardbeien. Maak hier een smoothie van met de blender of de staaf mixer. Voeg een druppel van een citrusolie toe aan de mix en roer goed. Of doop een tandenstoker in Lavendel en roer hiermee door je mix. Bewaar een paar hele bosbessen voor een mooi effect. Doe de mix met evt de hele vruchten in ijsvormpjes en bevries.

Koud voetenbad

En als laatste... ga met je voeten in een badje koud water zitten. Meng een handje (bad)zout met een druppel pepermunt olie en doe dit er in (dan mengt de olie namelijk met het water). Dit geeft een extra verkoelend effect. 

De meest gestelde vragen deze week

 .    HELP Muggen

Muggen houden niet van lavendel, eucalyptus, citroen, pepermunt en patchouli. Natuurlijk bedenken ze allemaal ’s nachts dat ze je slaapkamer in willen op zoek naar een stukje blote huid. Lavendel helpt… en een uitgebreide persoonlijke test in de camper, naast een meer, vorig jaar heeft uitgewezen dat dit het beste werkt.

(😜en merkte een pragmatische vriend op… een klamboe ook! Dus altijd goed om ook even te kijken of je die kunt kopen)

 .    HELP de Eikenprocessie rups

Ok, hier heb ik gelukkig geen ervaring mee. De boompjes in onze straat zijn één keer per jaar mooi (als ze bloeien) en verder is het een een bosje takken met drie blaadjes.  Ze lijken in geen velden of wegen op een stoere eik. Voordeel is, dat er hier dus geen rups te vinden is.

Maar.. een aantal andere mensen hebben een "proefondervindelijk onderzoek" gedaan naar het effect van rupshaartjes op de blote huid. En vervolgens naar het oplossen van de jeuk. 

De top 2 :

1. Plakband om de haartjes te verwijderen (gebruik het op de plek waar je jeuk hebt en waar waarschijnlijk de haartjes nog vast zitten in je huid).

2. Vervolgens, smeer pepermuntolie op de rode plekken / of stip ze aan.  Bij grote oppervlaktes verdun de pepermuntolie 

 ps....

Wil je iedere week uitgebreide tips, informatie en recepten? Doe dan mee in de Aroma VIP community. Kijk de workshops, download PDF's en veel meer. De eerste informatie staat online ( de basis workshop !) en deze week worden veeeeel meer nieuwe video's en informatie geuploaded! Krijg als eerste toegang tot heel veel van het materiaal dat tot nu toe alleen voor mijn klanten beschikbaar was! 

Close

50% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.