7 manieren waarop je toch gewicht verliest

Sep 02, 2019

Een gezond gewicht... BMI,... wel of niet obese...  Bij mij is het nogal uit de hand gelopen. Door stress en weinig beweging was ik echt veel te zwaar geworden. Ik ben wel 6x opnieuw begonnen met gezonder eten. Maar zonder resultaat. Ik ben eerder (15 jaar geleden)  30! kilo afgevallen met een koolhydraatvrij "dieet". Maar nu lukte het maar niet.

Misschien komt het je bekend voor? Ok, wellicht niet zo extreem als bij mij... maar toch! Je broek net even te strak? Of toch wat gezondheidsklachten waar je vanaf wilt? Je hormonen die op hol slaan....

Gezond ouder worden zonder klachten. Dat is voor mij heel belangrijk en ik hoop voor jou ook. Je wilt niet op de bank hangen en TV kijken, terwijl je rug en knieën zeer doen, die vervelende hoofdpijn er weer is ... en dan ook nog denken ... tjee die broek zit ook strak... pfffff

De afgelopen drie maanden heb ik iets ontdekt...! Waarmee het me lukt me en voor mij het werkt! Graag deel ik 7 tips gezonde leefstijl tip met jou. Vandaag, op mijn verjaardag (voor de 11e keer 33 ;) ben ik 11 kilo gezonder....

MIJN 7 TIPS

1.   EEN NIEUW (KOOK)BOEK

Ik heb het boek gekocht de "La Dolce Vitaal Methode"  van Romana Switzer (orthomoleculair voedingsdeskundige), met recepten voor 4 weken koolhydraatvrij eten. Dit was het begin ... ik dacht: Hé.... dit kan ik! Deze recepten zijn lekker....Dit gaat lukken!. Heerlijk! Je hoeft niet niet uren in de keuken staan. 

2.   WEEKLIJST

Aan de hand van het boek heb ik een weeklijst samengesteld. Dit is een handige optie om niet te gaan "snaai shoppen" met de pakjes en zakjes die in de aanbieding zijn. Er zijn natuurlijk ook handige apps te vinden, of je maakt zelf een lijstje op papier of op je telefoon. Zelf ben ik fan van Picnic, door online te bestellen in de eenvoudige app kom ik niet in de verleiding om ongezonde dingen te kopen.

3.  AFWISSELING

Afwisseling is heel belangrijk. Is dat voor jou ook zo? Ik kan niet 4 keer per week yoghurt eten of dezelfde klamme smakeloze crackers. Dan grijp ik alsnog naar brood, koekjes en chips (comfort food). In het vier weken maaltijd plan van Romana staan voldoende opties..genoeg afwisseling voor mij. 

Inmiddels heb ik heel veel goede recepten gevonden. Pinterest is een super inspiratie bron en je krijgt direct zin om te koken, een lekkere lunch of een goed ontbijt samen te stellen.  

4.   EIWITTEN

Weet je dat het nog best lastig is om voldoende eiwitten binnen te krijgen? Eiwitten heb je nodig om je spiermassa op peil te houden. Zonder voldoende eiwitten val je af maar dat komt je gezondheid niet ten goede. Bovendien heb je meer honger, ook niet prettig. Maar 25% van het gewicht van bereid vlees is eiwit. Gemiddeld hebben gezonde mensen per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig. Dat komt neer op zo’n 56 gram eiwit voor iemand van 70 kilo. Bij sporten, als je niet fit bent of vegetarisch eet, moet je dus hier extra aandacht aan schenken. Eiwitten kun je ook goed binnen krijgen door het eten van noten en zaden. Eieren en Skyr kwark en sommige soorten vis zijn ook goede bronnen van eiwitten.

5.   WATER

Heel veel mensen drinken niet genoeg water. Heb je een idee hoeveel water jij drinkt? (nee geen koffie of thee, frisdrank of sap). Ik schrok... als ik eerlijk ben dronk ik soms maar twee glazen water per dag en veel te veel koffie. 

Een goede tip is het bijhouden in een water app bijvoorbeeld "mijn water" . Soms is het honger gevoel dat je hebt ...dorst!  Het advies is om ca 30 milliliter water per kilo lichaamsgewicht te drinken. Ik zet nu een fles water op mijn bureau ... en hij is leeg eind van de dag.

Heb je lichamelijke klachten...incidentele hoofdpijn, buikpijn etc. Drink eens een glas water en ervaar wat er gebeurt. Soms hebben deze klachten te maken met een vocht tekort.

6.   MEER DAN GENOEG

Herken je dit... je eet niet veel en toch val je niet af? Ik dacht hetzelfde.... maar ik at de verkeerde dingen. Ik heb nog nooit zoveel mogen eten als in de vier weken met de recepten van Romana. Poeh... ik kreeg het niet op. En ik heb zeker geen honger gehad. Dit kwam vooral door de grote hoeveelheid groente... Mijn hele groentela lag vol. Ik heb een hele nieuwe groente woordenschat. O.a. courgette spirelli en bloemkoolrijst ;) en het leuke is dat dit gewoon te koop is in de supermarkt! Dus als je geen zin heb in veel hakken en snijden kun je het ook kopen. 

7.   ESSENTIELE OLIËN EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Essentiële oliën kunnen ook een gezond gewicht ondersteunen.  Zelf gebruik ik graag citrusoliën in mijn water, allerlei blends voor in de diffuser en in mijn eten.  Lemon (citroen) helpt bijvoorbeeld de lever met zijn detox capaciteiten en geeft je water een heerlijk frisse smaak. En pepermint beadlets helpen bij een frisse adem (ik ging onwijs uit mijn mond stinken van de ketose). Zengest helpt mij bij mijn spijsverstering en zo kan ik je nog veel meer tips geven. 

Wil je meer? Ondersteun jezelf met de Cleanse & Restore Kit! 

Klik hier voor de cleanse & restore kit*

Deze blog delen? Gebruik gerust de social share buttons aan de zijkant van de post. 

 Gezonde Groet

Léanne

 

Léanne 

Close

50% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.