Essentiële oliën voor je voeten

Jun 03, 2019
 

Bij het woord voeten krijgt de één gelijk de herinnering van zand… zon …strand… of misschien wel dat heerlijke gevoel van gras onder je blote voeten op de camping.

De ander griezelt alleen al bij het idee… die heeft helemaal niets met voeten. Of denkt misschien wel…oeps die van mij zijn nog niet zomer klaar.

De laatste paar weken “loop ik continue tegen voeten aan”. Ik heb veel leuke pedicures gesproken, ik ben weer opzoek naar nieuwe slippers en mannen en vrouwen in mijn omgeving beginnen spontaan over hun voet ”issues”. Ja, niet alleen vrouwen, dit weekend zelfs drie mannen!!!! En wat denk je … ze hadden ook nog super tips. 

Oh ja… en griezel jij al bij het woord voet? Sla deze blog dan maar even over… 

8  “TOP” VOETEN TIPS: ESSENTIËLE OLIËN VOOR JE VOETEN

  1. Maak je eigen voetencrème met kokosvet

En kijk naar het filmpje hieronder voor de tip van 3 mannen! Zij gebruiken deze crème voor hun voeten. Geven stuk voor stuk aan dat hun voeten frisser ruiken, dat ze minder zweten en dat ze minder last hebben van eelt, velletjes en jeuk. En laten we eerlijk zijn, … ook mannen willen voeten in een slipper die er netjes en schoon uitzien! Dus dames: laten we deze goede tip ook gebruiken.

Recept:

  • 30 gram kokosvet
  • 3 druppels lavendelolie
  • 3 druppels pepermuntolie
  • 3 druppels melaleuca.

Verwarm het kokosvet AuBainMarie  (ik heb de mannen horen zeggen we doen het gewoon even in de magnetron:) ) en voeg de druppels toe. Schenk het in een potje van dagcreme (verkopen ze ook gewoon los in de reissetjes bij de action / big bizar) of neem een handige lege lipbalsem roller om het in te doen.

2. Dagelijks “onderhoud”

Goede tip van mijn pedicure: “Was je voetjes voor je naar bed gaat en smeer ze lekker in met kokosolie”. Op de flesjes vloeibare kokos olie kun je een pompje zetten (ook weer uit zo’n handig reissetje). Of je pakt een van de flesjes uit het reissetje. Voeg naar wens lavendelolie, melaleuca of een paar druppels wierook toe. Ongeveer 10 druppels van iedere olie op een fles gefractioneerde kokosolie van 115 ml. Heb je een 30ml flesje doe er dan 3 druppels van iedere olie in. 

Tip: laat de pepermunt ’s avonds weg, want die werkt opwekkend en dat wil je niet als je gaat slapen(… of misschien toch wel ?).

Tip: je kunt dit ’s morgens herhalen en zo lekker fris in je schoenen stappen.

3. Frisse schoenen!!!

Schoenen kunnen nogal stinken, vooral als je ze dagelijks gebruikt. Denk aan werkschoenen.  Bijvoorkeur heb je meer dan één paar en laat je ze goed luchten. (Mijn oma deed er wel eens een oude krant in om vocht op te nemen). 

Vul een sprayflesje van 30ml water, voeg daar 5 druppels citroen en 5 druppels pepermunt aan toe. Schud voor gebruik, en spray dit in je schoenen en laat ze daarna goed luchten. 

Niet alleen een heerlijke geur maar ook eventuele bacteriën worden op deze manier effectief aangepakt. Citroen is immers een krachtige reiniger! 

4. Vermoeide of opgezette voeten?

Bij warm weer overkomt het ons allemaal. Of als je hard gewerkt hebt, of gewandeld…Verwen je voeten dan met een bak lauwwarm water. Meng een handje badzout met 2 druppels pepermunt. Kijk het nieuws, lees de krant of werk je Facebook bij. 10 minuten later ben je een ander mens. 

Tip: neem ’s avonds liever balance, aromatouch of lavendel zodat je ook lekker kunt slapen.

5. Nagel problemen

Tja, hoe ga ik dat omschrijven zonder dat jullie allemaal misselijk worden ;). Nou ja je weet wel, die nagels die een beetje dik en geel zijn, afbrokkelen etc etc. Super besmettelijk. En niet te geloven hoeveel mensen daar last van hebben. 

Vul een 1 ml flesje met 10 druppels Melaleuca en 10 druppels Oregano. Zorg dat je voldoende wattenstokjes in huis hebt. Doe iedere ochtend en avond een druppel op een wattenstokje en smeer je nagel hiermee in. Hou dit minstens 3 weken vol. De aanhouder wint! Na drie weken zul je zien dat het begint uit te groeien en dat het nieuwe deel er goed uitziet! Wel blijven doorgaan tot alle narigheid weg is (nagels groeien langzaam, daarom duurt het lang).

Pas op: Oregano is een hete olie. Zorg dat het niet op je nagelriemen of je huid terecht komt! 

Tip: dit kun je ook proberen op die “vervormingen” onder de voet, je weet wel die dingen die je moet bevriezen, chemisch aanstippen of laten wegsnijden… Maar voorzichtig met de huid erom heen! 

6. Pijnlijke voeten

Heb je last van je spieren, pezen, botten of gewrichten? Bij sporten, lopen of gewoon omdat het wellicht bij je hoort… heel veel mensen klagen over pijnlijke voeten. 

Deep Blue is verkrijgbaar in olie om mee te masseren, in een handige roller, in een tube met een crème, maar ook in kleine handige meeneem zakjes. Zo’n zakje heb ik eigenlijk altijd in mijn tas zitten als eerste hulp bij ongemakken. Of het nu 11km wandelen is, mijn grote teenknobbel die opspeelt, of die super mooie zomer hakken die eigenlijk meer bedoeld zijn voor een zitfeestje… Deep Blue smeren en je lacht weer.

7. Oeps….een blaar

Het overkomt me regelmatig. Ik trek net iets te mooie schoenen aan. Die schoenen waarvan ik weet dat ze eigenlijk niet lekker zitten, maar die wel fantastisch “staan”. En na een uur voel ik het … het begint te branden en doet pijn. Verdorie… ik krijg dus weer een blaar (heb ik jullie al verteld dat ik chronisch onhandig ben???). Ik smeer er gelijk lavendel op. En bij mij neemt de roodheid direct af (wel die schoenen in de hoek gooien dan en lekker op je slippers verder gaan!).

8. Tekenen van ouderdom…of gewoon geen geluk..

Een van de dingen die ik ook al snel merkte (en ja wordt dit jaar voor de 11e keer 33) is dat ik snel aderen zie op mijn benen. Van die spinnewebjes. Daar heb ik ook wat moois voor gevonden:  citroengras. Ik smeer citroengras op mijn enkels en onderbenen. Wel verdund, natuurlijk want citroengras is een hete olie. Ik heb hem gemengd in de olie die ik heb beschreven in tip 2. Gewoon er aan toegevoegd! Ik masseer het dagelijks in. 

Vind je dit leuke tips? Laat dan even een like en een reactie achter op de post op instagram, Facebook, YouTube of op de website! Vind je dit goede tips voor iemand in je omgeving? Tag ze in het bericht of deel het bericht!

Heb je een pedicure in je omgeving die hier meer van wil weten? Laat haar (of hem) gerust contact met me opnemen. Heb jij haar (of hem) bij mij aanbevolen? Dan krijg je van mij een leuk cadeau met o.a. twee heerlijke voetenrollers. Laat het me weten!

Geurige groet,


Léanne 

ps…  de essentiële oliën voor je voeten uit deze blog (lavendel, pepermunt, melaleuca, oregano, deepblue, citroen) zitten allemaal in de 5ml en de 15ml kit. Met deze kits kun je gelijk aan de slag. Ga naar www.helio.nl/start voor meer informatie

Close

50% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.