Chemische stoffen in alledaagse producten

May 20, 2019

Vanmorgen was ik, na een druk en leerzaam congres weekend, op weg naar een bijeenkomst. Op het nieuws hoorde ik dat er een website is van het ministerie van volksgezondheid met de mooie naam “wat zit erin”. Hmmmm interessant…..Ik wil wel weten wat er voor chemische stoffen in alledaagse producten zitten.

Het is jullie vast niet ontgaan, dat ik zo veel ga voor onbewerkt en puur natuur. Vandaar ook mijn voorliefde voor essentiële oliën. Maar wat zit er dan in al die andere producten die we allemaal kopen en gebruiken? Handig om te weten toch? Op de site kun je veel informatie terugvinden over allerlei stoffen en toevoegingen in bijvoorbeeld handzeep, shampoo, anti- muggenmiddel en tandpasta.  Op deze site kun je zien of producten “veilig te gebruiken zijn”.

Mijn mening : ondanks het predikaat “veilig” te gebruiken en “wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het veilig te gebruiken is”,  gebruik toch liever een zo natuurlijk mogelijk product!. Hoe minder chemische / synthetische stoffen of minder toevoegingen, hoe beter!

En het is vaak goedkoper! Want een flesje water met 10 druppels lavendel kost je in totaal 90 cent. Een chemische luchtverfrisser is al snel duurder. En zo kan ik nog wel 20 gave recepten geven  Ik geef hier regelmatig workshops over. Daarvoor heb ik leuke PDF’s gemaakt met allerlei makkelijke en handige recepten. 

Wil je ook op een natuurlijke manier aan de slag? De basiskit van dōTERRA geeft je een goede start! Niet alleen voor je gezondheid en humeur, maar ook een goede basis als je zelf je eigen beauty producten wilt maken (zeep, deodorant, gezichtsreiniger, lipbalsem etc) of als je op een natuurlijke manier wilt schoonmaken. 

WIL JE VANDAAG STARTEN MET EEN NATUURLIJKER LEVEN ZONDER CHEMICALIËN?

  • Ga naar www.helio.nl/start
  • Je krijgt alle extra’s die erbij staan
  • Waaronder vier online workshops ter waarde van 60 euro (die staan allemaal in de online community waar je gelijk toevang toe krijgt!).
  • In deze community staan ook  twee PDF’s met recepten om direct zelf aan de slag te gaan met Beauty en Huis/ Tuin en Keuken recepten. 

Kijk deze video om te zien wat het gevaar van luchtverfrissers is voor dieren (en mensen)  

 

 

Close

50% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.