Waarvoor gebruik je copaiba?

Jul 23, 2019

Copaiba gebruik je om je gezondheid te ondersteunen, bijvoorbeeld bij angst en of stress. Ook  je huid, je spijsvertering en je immuunsysteem hebben er baat bij.

Copaiba werkt op het endocannabinoïdesysteem. Dit is het systeem in je lijf dat er voor zorgt dat je interne motor stabiel blijft draaien. Het vormt een essentiële schakel tussen je hersenen en de rest van je lijf. Het “endocannabinoïde systeem” is belangrijk voor het normaal functioneren. Het speelt een rol bij zenuwen, stress, innerlijke onrust. Maar ook bij immuunrespons, ontstekingsreacties, geheugen en zelfs bij eetlust.

NEGEN TIPS

1.KALMEER ANGSTIGE GEVOELENS*.

Copaiba kan hierbij ondersteunen.  Doe 3-5 druppels in je diffuser of maak een roller met 9 druppels copaiba in 5ml kokosolie. Rol over je polsen, in je nek of onder je voeten.  Het ruikt erg lekker als je het combineert met naar keuze: cederhout, bergamot, lemon, jasmijn, rose, ylang ylang, roman chamomile en sandalwood.

Mijn persoonlijke favoriet ” antifobius” :

πŸ’§πŸ’§πŸ’§ Copaiba

πŸ’§πŸ’§πŸ’§ Frankincense

 πŸ’§πŸ’§πŸ’§Bergamot

2.  HUID*

Copaiba is verzachtend en bevorderd een heldere gladde huid. Het vermindert ook de aanwezigheid van vlekken. Er zijn onderzoeken met betrekking tot Acne terug te vinden op pubmed.

Meng een druppel copaiba met gefractioneerde kokosolie en brengt dit aan op je huid. Ook een druppel toevoegen aan je gezichtscrème. De combinatie met cedarwood en/of geranium is fijn.

3. ZENUWSTELSEL*

Copaiba innemen kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren. Ik vind dat copaiba een beetje smaakt naar gekarameliseerde worteltjes. Niet uitgesproken lekker, of vies. Ik doe een druppel op mijn hand en lik die af. Veel mensen nemen dagelijks twee druppels onder de tong. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een veggiecap. Dit zijn capsules waar je de olie doet (let op niet voor kinderen)  Je kunt ook een diffuser gebruiken, of een roller maken als dit beter bij je past.

4. SPIJSVERTERING*

1 ml flesjesAls je je spijsvertering wilt ondersteunen, kun je een druppel innemen tijdens de maaltijd. De combinatie met pepermunt is prettig. Neem bijvoorbeeld een glas warm water, waar je een druppel Copaiba en 1/8 druppel pepermunt aan toevoegt. Mijn ervaring is namelijk dat 1 druppel pepermunt olie genoeg is voor wel 3 liter thee! 1/8 druppel kun je krijgen door het kleine 1ml flesje te gebruiken als dosering.

5. IMMUUNSYSTEEM*

Je immuunsysteem is een complex netwerk van cellen, weefsels en organen. Het werkt samen om schimmels, bacteriën, parasieten en andere microben te bestrijden, en tegelijkertijd gezond weefsel te behouden. We beginnen net een beetje te begrijpen hoe dit ingewikkelde systeem werkt en communiceert. Je levensstijl (voeding, beweging, slaap etc) heeft er in ieder geval een grote invloed op.

Etherische oliën kunnen je immuunsysteem ondersteunen. Ze zijn opgebouwd uit heel veel moleculen. Moleculen met gezondheidsvoordelen, waar we nog maar het het fijne van beginnen te ontdekken.

Copaiba bestaat zoals je in de vorige blog hebt kunnen lezen, uit 55% beta-caryofylleen. Als je alleen naar de BCP kijkt, en de onderzoeken die gedaan zijn, dan kun je je al verbazen over de mooie eigenschappen. Maar er zitten veel meer moleculen (terpeenverbindingen) in die effect hebben op je gezondheid.  In de vorige blog heb ik al kort Bergamoteen en Humuleen genoemd, twee van de stoffen in die andere 45%.  Deze stoffen zijn interessant, omdat eerste onderzoeken aantonen dat ze bij inname, de werking van het immuunsysteem ondersteunen.

In copaiba zit dus een veelheid aan stoffen (moleculen) die het vermogen hebben om de gezondheid van je cellen te ondersteunen. Sommige stoffen zorgen ervoor de het omhulsel dat om onze cellen heen zit (het celmembraan) doordringbaarder wordt, zodat de andere stoffen in de cel hun werk kunnen doen. Op die manier ondersteunen ze je immuunsysteem en helpen ze je lijf.

Frankincense en onguard zijn mooie aanvullingen op copaiba.

6. CARDIOVASCULAIRE SYSTEEM*

Je bloedsomloop is een belangrijk onderdeel van je lijf. Het bestaat uit je hart, bloed en bloedvaten. De belangrijkste taak is om zuurstof door je lichaam naar je cellen te transporteren, en afvalproducten uit de cellen en uit het lichaam te verwijderen.

Voor het gezond functioneren kan het innemen van marjolein en copaiba goed ondersteunen Een aanrader is:  iedere ochtend een tot twee druppels in een vegetarische capsule (veggiecap) innemen (12). *

7.  ADEMHALINGSYSTEEM*

Gemiddeld adem je, als volwassene, elke dag tussen de 18.000 en 30.000 keer !!! Meestal denk je daar niet over na. Maar, iedere ademhaling is belangrijk. Onderzoeken tonen aan dat kalmer en langzamer ademhalen een positief effect heeft op je emoties en je algemeen welzijn.

Copaiba is een olie rust brengt en op die manier ook je ademhaling kan ondersteunt  (11).

8 .PIJN HELPER (2)*

Voor natuurlijke pijnverlichting kun je als ondersteuning Copaiba gebruiken:  de BCP in copaiba werkt op de CB2 ontvangers.  Deze “ontvangers” ondersteunen je zenuwstelsel, je goede immuunfunctie en hebben rustgevende en ontspannende eigenschappen.

Een mooie combinaties met copaiba zijn kruidnagel of deepblue. Verdun met een basisolie of gebruik gefractioneerde kokosolie.

9. MOND EN TANDEN*

Er zijn een aantal onderzoeken, die een relatie aangeven tussen gezondheid van mond en tandvlees en copaiba. Met name de ontstekingsremmende werking wordt genoemd (1).

Hierbij mijn tip :

Een manier om etherische olie te gebruiken is oil pulling. Het is een oude Ayurvedische remedie  (15). Mijn methode is een druppel copaiba en een druppel on guard in een borrel glaasje warm water gebruiken. Ik probeer dit 15-20 minuten in mijn mond te houden en spuug het daarna uit. Op je tandvlees smeren mag ook.

Ik hoop dat bovenstaande tips je op weg helpen en dat je antwoord hebt gekregen op de vraag: ” hoe gebruik je copaiba”. Laat gerust je reactie achter in de comments met jouw tips. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen.

ENGELSE UITLEG VAN DŌTERRA OVER HET GEBRUIK

 

Close

50% Compleet

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.